Alla inlägg under november 2007

Av himeko - 22 november 2007 08:28

Idag har jag lyckats:

Slå huvudet i badrumsskåpet, hårt nog för att det skulle blöda.

Tappa mitt favorit-nagellack, resultat; förstörda älsklings-mjukbyxor och inget favoritlack kvar.

Snubbla på absolut ingenting när jag var ute med soporna, skrubbsår på handflatorna, ena höftbenet och ett litet på hakan.

Tappa snyggaste ögonskuggan så att det bara är damm kvar.

Få slut på balsam och hårinpackning samma dag.

Sedan har vi rena röran av små, obehagliga händelser som hamnat i skymundan på grund av de större, helt enkelt inte min dag idag. 

Av himeko - 21 november 2007 18:13

...pastasås...


 ...gjord på minimjölk, maizena, kryddor och pyttelite kyckling. Kan ju konstatera att det inte är helt lyckat att inte hinna gå och handla ordentligt på två veckor. Både frysen och skafferiet är lite halvtomma. Sedan är det ju ingen större mening att handla innan man ska bort i helgen, så ordentlig mat inträffar förmodligen inte förrän tidigast måndag om jag känner mig själv rätt.

Men pasta är ju också gott ^_^


Av himeko - 21 november 2007 17:14

Dags för Frankensteins första turné


Eller snarare dags att börja packa, och jag har ingen aning om vad jag ska ta med.

På scenen är det byggkilten och en Vera-tröja som gäller, alltså inte så svårpackat. Myskläder är inte heller några problem.

Svårigheten ligger i att välja festkläder. Just nu pendlar jag mellan en knälång svart klänning och en hallonröd i "kinesisk" stil. Svårt att välja, men det löser sig nog. ^_^ 

Av himeko - 20 november 2007 16:06

...eller åtminstone över förväntan


Idag hade vi vårat första "riktiga" handledningstillfälle på projektet i Behov & Krav-kursen. Verkar som om vi tänker i rätt banor, även om vi inte hade lyckats formulera allt helt perfekt. Dessutom känns det bra att vi gör våra studier på något så vardagligt som busshållplatser. Det går ju alltid att gå tillbaka och göra om sådant som inte blir rätt på första försöket.

Nu blir det i varje fall inget möte förrän på torsdag, så då finns en liten chans att hinna plugga mekanik.

Av himeko - 20 november 2007 11:48

Dags för en ny fantasy-klänning


Inte för att jag vet när jag skulle ha tid att sätta mig och sy, men den här är väldigt fin. Skulle vilja göra någonting liknande, fast kanske med ett mindre mönstrat tyg. Modellen har en luva och ett kort släp också, syns inte på bilden men det ger väldigt mycket.

Nu gäller det bara att hitta tiden att sätta sig och sy mitt i allting. Just nu har vi nästan löjligt mycket att göra (tom för de som inte är föreningsaktiva). 

Av himeko - 19 november 2007 14:18

 En söt liten banan-pin som gör att man blir alldeles glad. ^_^

Tyvärr var den slutsåld, men det går säkert att hitta något ställe som har den. 

Av himeko - 18 november 2007 14:03

Det är otroligt hur mycket man kan skita ner utan att vara hemma. De senaste två veckorna har jag i princip bara sovit i min lägenhet. Ändå har jag en stor hög ren tvätt på köksbordet, en något mindre hög smutsig tvätt på golvet, en trave ren disk i diskstället, skolböcker och papper överallt, vantar och mössor i hela hallen (korgen tippade) osv...


Vet knappt var jag ska börja, men det är bara att sätta igång och få det gjort... 

Av himeko - 18 november 2007 13:56

Nu har vi alltså tagit oss igenom första föreställningshelgen. Två föreställningar, en och en halv fest och ytterst lite sömn senare så är Frankenstein fortfarande ett grymt bra spex. Får iofs erkänna att jag sov till 12 idag, men någon gång ska det hända också ^_^


Runt 400 personer har sett föreställningen nu, och än så länge har åtminstone inte jag hört något negativt om den.

Spexarna över lag gillar årets väst, ensemblen gillar sina scenkläder (bortsett från varma låtsas-flintar och kliande lösmustacher) och bandet har helt spontant blivit rosa.


Nu gäller det bara att turnen till Västerås blir lika bra och att resterande föreställningar i höst blir ännu grymmare :D 

Ovido - Quiz & Flashcards